הודו היא המדינה השביעית בגודלה בעולם בשטחה, והשנייה בגודל אוכלוסייתה. היא מונה יותר ממיליארד אנשים, הדוברים למעלה ממאה שפות וניבים שונים. היא מארחת מגוון רחב במיוחד של קבוצות אתניות, דתות, תת-תרבויות, מנהגים ומסורות. נופים עוצרי נשימה מהווים רקע לשפע מקדשים, מבצרים וטירות, ארמונות מפוארים ושווקים מפתים.
אחת הדרכים המעניינות להכיר את הודו, היא באמצעות האספקט הקולינרי, שהינו מגוון ומרתק, במיוחד באזור הדרום.
כדי לחדור להודו דרך ההיבט הקולינרי, צריך ללמוד להתמסר לסוג אחר של יופי, לסוג אחר של ריח, לתודעת טעמים שעושה הבדל. החושים, בהיותם האפיק המרכזי לתפיסתנו את העולם ?מהווים נקודת מחקר מרתקת, דרכה ניתן להבין איך חוויות חושיות שונות מאפשרות פרשנויות שונות על העולם. נקודות תצפית שונות, חושפות חיים אחרים.
המטבח ההודי נחשב לאחת מאסכולות הבישול הגדולות והעתיקות בעולם. ההודים לוקחים את עניין המזון ברצינות גמורה, ובישול נחשב לעשיה הכרחית אך גם לאומנות.
המטבח ההודי מציג קשת טעמים מגוונת כגודלה של הארץ עצמה, ומשתנה מאזור לאזור.
באופן כללי אבל, ניתן לומר שאוכל הודי מתבסס על מאכלי קטניות וירקות, לעתים בשר, המלווים בלחם או אורז, ורטבים עשירים. האוכל מתובל היטב במבחר תבלינים, ולרוב מוגש גם יוגורט המשמש כממתן חריפות. את הארוחה מקנחים בכוס צ'אי, ומיני מתיקה צבעוניים.
כמו את המטבח ההודי הכללי, גם את המטבח הדרומי קשה לאפיין במשפט אחד. תרבות האוכל והבישול משנה צורה עם המעבר בין מדינות וערי הדרום.
לאורך רצועת החוף הדרומית, ובמיוחד בקראלה, מנצלים את אוצרות הים הערבי ומייצרים מנות של מאכלי ים, מן האקזוטיות הקיימות. האקלים הטרופי בדרום, שפע הגשמים והסמיכות לים, הם הסיבה לאספקה שוטפת של ירקות, פירות, אורז ופירות-ים. האוכל בדרום מתובל היטב, ומגיע לעיתים לחריפות ולנוכחות מזן ייחודי. המטבח הדרומי מתבסס על אורז. במרכז הצלחת מונחת "גבעת" אורז, ומסביבה מבחר מסחרר: סאמבר (מעין מרק עדשים חמצמץ), ראסאם (רוטב חמוץ-חריף), מסאלה דוסה (מעין בלינצ'ס גדול מקמח אורז ועדשים, ממולא במחית תפו"א וירקות), אידלי (מעין כופתאה מקמח אורז), אפאם (מעין פנקייק-אורז), מולה (נתחי דגים בחלב קוקוס ותבלינים), ירקות מבושלים טבולים ברטבים סמיכים, מטבלי קוקוס ומחמצים.
בנוסף למטבח עשיר ויחודי, מציעות המדינות הדרומיות, Karnataka ו- Kerala חוויה חושית מסעירה, האוצרת בחובה נופים מעוררי השראה: מטעי תבלינים אקזוטיים, עיירות המגיחות מתוך ערפל, יערות טרופיים, פאר אדריכלי ואוצרות הסטוריים המתגלים בארמונות ומקדשים. נהרות, לגונות יפהפיות ותעלות מים טבעיות, עצי קוקוס תמירים, שדות אורז מוריקים בשמש, ואנשים חמים וידידותיים.
המלצות קולינריות למטייל בדרום:
1. קפוצ'ינו איכותי ופרוסת עוגה טריה ב"קפה קאשי" בפורט קוצ'ין, קראלה
2. ארוחה מסורתית על עלה בננה במסעדת RRR במאיסור
3. סיבוב בשוק מעורר החושים Deva Raja במאיסור
4. סיור מלמד בחוות התבלינים Manayath Heritage בכפר Anakara, ליד קומילי
5. מטבח קונטיננטלי במסעדת Indigo, באזור קולאבה, בומביי
אחת הדרכים המעניינות להכיר את הודו, היא באמצעות האספקט הקולינרי, שהינו מגוון ומרתק, במיוחד באזור הדרום.
כדי לחדור להודו דרך ההיבט הקולינרי, צריך ללמוד להתמסר לסוג אחר של יופי, לסוג אחר של ריח, לתודעת טעמים שעושה הבדל. החושים, בהיותם האפיק המרכזי לתפיסתנו את העולם ?מהווים נקודת מחקר מרתקת, דרכה ניתן להבין איך חוויות חושיות שונות מאפשרות פרשנויות שונות על העולם. נקודות תצפית שונות, חושפות חיים אחרים.
המטבח ההודי נחשב לאחת מאסכולות הבישול הגדולות והעתיקות בעולם. ההודים לוקחים את עניין המזון ברצינות גמורה, ובישול נחשב לעשיה הכרחית אך גם לאומנות.
המטבח ההודי מציג קשת טעמים מגוונת כגודלה של הארץ עצמה, ומשתנה מאזור לאזור.
באופן כללי אבל, ניתן לומר שאוכל הודי מתבסס על מאכלי קטניות וירקות, לעתים בשר, המלווים בלחם או אורז, ורטבים עשירים. האוכל מתובל היטב במבחר תבלינים, ולרוב מוגש גם יוגורט המשמש כממתן חריפות. את הארוחה מקנחים בכוס צ'אי, ומיני מתיקה צבעוניים.
כמו את המטבח ההודי הכללי, גם את המטבח הדרומי קשה לאפיין במשפט אחד. תרבות האוכל והבישול משנה צורה עם המעבר בין מדינות וערי הדרום.
לאורך רצועת החוף הדרומית, ובמיוחד בקראלה, מנצלים את אוצרות הים הערבי ומייצרים מנות של מאכלי ים, מן האקזוטיות הקיימות. האקלים הטרופי בדרום, שפע הגשמים והסמיכות לים, הם הסיבה לאספקה שוטפת של ירקות, פירות, אורז ופירות-ים. האוכל בדרום מתובל היטב, ומגיע לעיתים לחריפות ולנוכחות מזן ייחודי. המטבח הדרומי מתבסס על אורז. במרכז הצלחת מונחת "גבעת" אורז, ומסביבה מבחר מסחרר: סאמבר (מעין מרק עדשים חמצמץ), ראסאם (רוטב חמוץ-חריף), מסאלה דוסה (מעין בלינצ'ס גדול מקמח אורז ועדשים, ממולא במחית תפו"א וירקות), אידלי (מעין כופתאה מקמח אורז), אפאם (מעין פנקייק-אורז), מולה (נתחי דגים בחלב קוקוס ותבלינים), ירקות מבושלים טבולים ברטבים סמיכים, מטבלי קוקוס ומחמצים.
בנוסף למטבח עשיר ויחודי, מציעות המדינות הדרומיות, Karnataka ו- Kerala חוויה חושית מסעירה, האוצרת בחובה נופים מעוררי השראה: מטעי תבלינים אקזוטיים, עיירות המגיחות מתוך ערפל, יערות טרופיים, פאר אדריכלי ואוצרות הסטוריים המתגלים בארמונות ומקדשים. נהרות, לגונות יפהפיות ותעלות מים טבעיות, עצי קוקוס תמירים, שדות אורז מוריקים בשמש, ואנשים חמים וידידותיים.
המלצות קולינריות למטייל בדרום:
1. קפוצ'ינו איכותי ופרוסת עוגה טריה ב"קפה קאשי" בפורט קוצ'ין, קראלה
2. ארוחה מסורתית על עלה בננה במסעדת RRR במאיסור
3. סיבוב בשוק מעורר החושים Deva Raja במאיסור
4. סיור מלמד בחוות התבלינים Manayath Heritage בכפר Anakara, ליד קומילי
5. מטבח קונטיננטלי במסעדת Indigo, באזור קולאבה, בומביי
אסטה וסורנגה הינה חברה המתמחה בטיולי בוטיק להודו: טיולי נשים, טיולים לקבוצות מעורבות ומסעות קולינריים
http://www.astha-suranga.co.il
info@astha-suranga.co.il
077-2003641/2
http://www.astha-suranga.co.il
info@astha-suranga.co.il
077-2003641/2